Virkelig??!!

Jeg læste for et par uger siden, at ligestillingsministeren Mogens Jensen vil igangsætte en ”undersøgelse af internetfora, hvor særligt unge mænd opildner hinanden til modstand mod ligestilling og kvinders rettigheder, og hvor seksuelle krænkelser og vold mod kvinder legitimeres”.

VIRKELIG!!? Samles unge mænd i internetfora, hvor de bakker hinanden op i modstand mod kvinder og ligestilling, og i legitimering af vold og krænkelser mod kvinder? Jeg kunne forstå det, hvis det havde været mænd i 70-års-alderen, som kunne huske de gode tider ”dengang kvinder kendte deres plads i hjemmet” men unge mænd?
Artiklen (skrevet af pressesekretær Morten Kaus) kommer med et bud på hvorfor: ”Med #MeToo bevægelsen blev der sat øget fokus på seksuelle krænkelser overalt i samfundet, og bevægelsen gav kvinder mulighed for at beskrive og klage over de overgreb, de oplever. Det har dog også givet anledning til, at nogle mænd føler, at mænd mister deres position i samfundet”.

Hmm ja, det er sikkert rigtig nok – det med den mistede position. Når man har lovgivet sig til lige rettigheder mellem kvinder og mænd, så har det jo været mændene, som har måttet afgive de rettigheder, som de traditionelt har siddet på i umindelige tider. I den forstand kan man godt forstå, at nogle mænd ville have foretrukket et status quo.

I virkeligheden viser det bare, hvor ny denne ligestillingsproces er, og det viser også, at kvindekampen (som det hed engang) netop er en kamp, og at den langt fra er ovre. Desværre.
Vi må have gjort noget forkert, siden disse unge mænd føler sig som ofre og forsvinder ind i dette mørke hadefulde og begrænsede rum. Gid kærligheden og lyset må finde dem… og os andre med dem.

Se artikel fra ministeriet her:
https://mfvm.dk/nyheder/nyhed/nyhed/undersoegelse-skal-afdaekke-omfanget-af-kvindehad-paa-

 

2 thoughts on “Virkelig??!!

 1. Hej (igen) Birgitte .. 🙂 … vil lige kommentere dette indlæg også …
  Du skriver ovenfor:
  “Vi må have gjort noget forkert, siden disse unge mænd føler sig som ofre og forsvinder ind i dette mørke hadefulde og begrænsede rum”

  Jeg har et bud.
  I kunne prøve at lytte – gå i dialog.
  Prøve at undgå at lukke ned, hvis de pågældende siger noget I umiddelbart synes er upassende eller krænkende, i een eller anden forstand, og i stedet spørge ind til hvad der ligger bag.

  At være udelukket fra det erotiske spil, kærestespillet, mellem kønnene er ganske frustrerende – sku’ jeg hilse og sige .. 😀
  Så man udtrykker sig ikke altid lige heldigt, når følelserne skal ud.

  Mange feminister – M/K – er retorisk drevne og trænede i at argumentere.
  Men de (unge) mænd, der er tale om, er nok ofte teknisk begavede, men socialt kejtede .. og de prøver at være friskfyrsagtigt fandenivoldske når de udtrykker deres smerte – hvilket de ikke er særlig gode til – og så er de nemme at afvise.

  Det korte budskab: Prøv at se bagom, lyt til det der menes, den smerte og skuffelse der ligger bagved – og ikke kun til det der siges …

  Vi mænd løber panden mod en mur, hver eneste gang vi prøver at tage denne (og et par andre) diskussioner op … og det er desværre en fristelse for det yderste højre at ‘gå på fisketur’ …

  Spørgsmål er velkomne … 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s